keskiviikko 21. joulukuuta 2011
Argentiinassa paistetaan jauhelihaa Carlosin ja Juanin huoneen parvekkeella MSR:n XGK:lla
Moro
On ilahduttavaa huomata, että myös Argentiinassa on tapana paistaa jauhelihaa parvekkeella. Matkustettuani, kotoa lähdöstä laskien, 28 tuntia ja 45 minuuttia, pääsin osallistumaan jauhelihanpaistotalkoisiin. Kaikki alkoi alusta.
Olin viimeinen saapuja. Lähdin matkaan maanantaina 19.12. kello 12.15 ja saavuin Mendozaan 20.12. kello 12.06. Matka sujui yllättävän mukavasti. Tapasin jo heti Madridissa ruotsalaisen Magnusin, joka oli käynyt tutustumassa Aconcaguan huippuun 25 vuotta sitten. Löysimme siis helposti yhteisiä puheenaiheita. Magnus oli myös matkalla Mendozaan joulunviettoon. Santiagossa törmäsimme vielä yhdenteen suomalaiseen satunnaiseen matkailijaan, joka oli myös menossa kohti Aconcaguaa. Muodostimme viimeisellä lennolla sellaisen yhteispohjoismaisen ryhmittymän, että amerikkalainenkin henkilö ihmetteli miten voi kuulla suomen kieltä näinkin kaukana Suomesta. Vastasimme, että helposti.
Päästyäni perille sain tietooni muutamia seikkoja. Niistä ensimmäinen oli se, että kaikki on kunnossa. Paitsi Michelin tavarat, jotka olivat vielä osittain kadoksissa. (Nyt nekin ovat löytyneet.) Olemme saaneet hankittua kiipeilyluvat kaikille, ostettua eväät ja nautittua isot pihvit punaviinillä. Tavanneet järkyttävän hyvin kaahaavan taksikuskin, järkyttävän hyvin huonosti kusetusta yrittävän taksikuskin sekä muutamia muita henkilöjä.
Sää Mendozassa on kuuma. Abouttiarallaa 33 astetta kaikkialla muualla paitsi hotellihuoneessa. Siellä lämpötilan saa säätää itse. Hotellin nimi on NH Cordillera ja se sijaitsee varsin keskeisellä paikalla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkialle on lyhyt matka.
Tällä hetkellä (tosiaankin) paistamme jauhelihaa Carlosin keittimellä. Tarkoituksena on saattaa jauheliha sellaiseen kuntoon ja muotoon, että siitä voidaan nauttia vielä alkupäivinä lähestymisenkin aikana. Joka muuten alkaa ylihuomenna. (Huomioikaa toki, että aikaero Suomeen on viisi (5) tuntia.)
Kaikki on siis hyvin ja huomenna lähdemme Puente del Incaan kahdentoista aikaan. Sitä ennen on vielä paistettava ja koirankakkapussitettava jauhelihat sekä tehtävä muutama pienhankinta (pähkinöjä, karkkia, suklaata ja aurinkorasvaa sekä kaksi lisempää pastapussia ja vähän säilykelihaa). Muutoin olemme valmiina.
And the english language part for Magnus..
All is well. We have all the arrangements done and now we are drinking some beers and packing our gears. We have our licenses already and we will rent the The North Face tents tomorrow morning. Departure from Mendoza to Puente del Inca will take place tomorrow 12 o'clock. As you already know, weather is very nice and feeling is also very nice. We are ready to go and feeling is high (not that way..). We will update this site next time tomorrow from Puente. At least, we hope so. So all is well. And this is the bestest thing to do. In this moment we are cooking some minced meat for couple of the first days meal.
Lisempää juttua huomenna. Joka siellä kotiSuomessa jo onkin, mutta täällä vasta oikeasti huomenna.
Carlosin ja Juanin parveke sekä jauhelihanpaistotalkoot Carlosin XGK:lla.
Terveisiä sinne!
Carlos, Miquel, Juan, Perdita, Lara, Michel ja Jose.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi harmi kun ette saaneet niitä kuvia ladattua... Mutta hauskalta kuulostaa! :)
VastaaPoista¡Hola Miguel!
VastaaPoistaThanx for the personal message/report!
The weather forecast looks good -let's hope it stays like that through out your expedition.
I will be following your progress as you guys -day by day, gradually push on towards the summit.
Best of luck to all of you and remember:
"Never climb with the guy with shiny gear"
//Magnus (the older I get-the better I was)
Hieno meininki ja loistava tapa viettää joulua! Meneehän terveiset tätä kautta perille? Seuraamme täällä Josen duunipaikalla blogipäivityksiä ahkerasti. Tsemppiä sinne! Terveisin: Sami + muu NSN jengi.
VastaaPoista